Echtpaar Bontekoning-Beemster 60 jaar getrouwd

Echtpaar Bontekoning-Beemster 60 jaar getrouwd

Met pen hebben we de trouwkaarten aangepast’

Benningbroek – ‘Het was geen liefde op het eerste gezicht hoor’, benadrukt Annie Bontekoning-Beemster. ‘Maar we groeiden naar elkaar toe.’ Inmiddels zijn ze 79 en 86 jaar en 60 jaar, 4 kinderen, 9 kleinkinderen en 1 boerderij verder. En nog altijd gelukkig met elkaar.

Annie Beemster is geboren in Hauwert. Op haar 16e verliest ze beide ouders door een motorongeluk. Met haar enige broer, die iets ouder is, blijft zij de boerderij runnen. Tot ze Simon Bontekoning uit Benningbroek ontmoet.

‘Het was in een café in Oostwoud. Simon vroeg me ten dans en hij wilde me graag thuisbrengen. Ik vond dat prima, maar was niet verliefd.’

De 7 jaar oudere Simon bleek een grote steun voor Annie. De liefde groeide. ‘We konden toen al goed met elkaar praten. Dat doen we nog steeds veel.’

De trouwkaarten waren al gedrukt

Toen Annie 19 jaar was trouwden ze. Maar omdat ze nog minderjarig was, ging dat niet zonder slag of stoot. ‘We wilden trouwen in Nibbixwoud. De kaarten waren al gedrukt. Maar van de gemeente mocht ik alleen trouwen in de woonplaats van mijn aanstaande of van mijn voogd die in Den Haag woonde. Het werd Benningbroek. Met pen hebben we dat toen op alle trouwkaarten gewijzigd.’ Het huwelijk werd voltrokken in het gemeentehuis van Benningbroek waarna ze feest vierden in een café in Hauwert.

Dieren en kinderen

Simon had een eigen boerderij. Samen zetten ze de werkzaamheden voort. Ze hadden koeien, schapen en varkens. Het was hun lust en hun leven. Gelukkig wonen ze nog steeds op de boerderij. Het echtpaar krijgt 4 kinderen; 2 jongens en 2 meisjes. Zij schonken hen op hun beurt weer 9 kleinkinderen. Iedereen is gezond en het onderlinge contact is goed.

Steun vanuit de buurt

‘We hebben een deel van ons land verkocht, maar hebben nog steeds schapen om het huis lopen. Dat is erg gezellig. We doen nog veel zelf, maar worden ook goed geholpen. Onze dochter uit Midwoud komt veel en is een grote steun. Ook wonen we in een hele leuke, hechte buurt. Onze buren hebben een erepoort voor ons neergezet. Het is fijn dat iedereen hier wat voor een ander doet. Dat is heel wat waard’, vertelt Annie.

Trouwakte

Op woensdag 4 september werd het echtpaar met een bezoek van burgemeester Streng vereerd. Vergezeld door alle kinderen en een paar kleinkinderen, namen ze een kopie van de trouwakte uit 1953 in ontvangst. Aanstaande zondag vieren ze feest met familie, vrienden en buren in café De Roode Leeuw.

Het geheim van een goed huwelijk? ‘Blijven praten en goed luisteren naar elkaar. Dat is het allerbelangrijkste.’

Wij feliciteren het echtpaar Bontekoning-Meester van harte en wensen hen nog vele waardevolle gesprekken toe!

Burgemeester Frank Streng op bezoek bij het jubilerend echtpaar.

[wppa type=”slideonlyf” album=”2″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.