Gewonde politieagent aan het roer bij Zeilrace

Gewonde politieagent aan het roer bij Zeilrace

Gewonde politieagent aan het roer bij Zeilrace

Medemblik – Een zeilwedstrijd voor gewonde politiemannen en -vrouwen van wie velen nog nooit op een zeilschip hebben gezeten? Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) en  Stichting Miles4Justice van de advocaten Geert-Jan en Carry Knoops doen het gewoon.

Op woensdag 11 september 2013 wordt in de Regatta haven van Medemblik een bijzondere dag georganiseerd voor 50 lichamelijk en/of psychisch gewonde politiemedewerkers om hen te bedanken voor hun inzet voor veiligheid en leefbaarheid in Nederland.

Agent gewond na winkeldiefstal

“Agent gewond na winkeldiefstal”, “Aanslag op agent door betrapte dieven” en “Dronken jongen aangehouden voor geweld tegen hulpverleners”; helaas zien we dergelijke koppen maar al te vaak in de krant. Reden genoeg voor Stichting Miles4Justice en Stichting Waardering Erkenning Politie om de koppen bij elkaar te steken en deze bijzondere hulpverleners in het zonnetje te zetten.

Aan boord van een van de 8 Lemsteraken zullen de politiemannen en -vrouwen actief deelnemen aan een wedstrijd om de Miles4Justice Cup om op deze manier de broodnodige energie op te doen en even los te komen van de alledaagse beslommeringen. De nieuwe bemanningsleden hebben er in ieder geval al zin in..

“Ik ben tijdens een aanhouding ernstig gewond geraakt en kan niet meer fulltime werken. Ik zou het heel fijn vinden om eens in een ontspannen sfeer collega’s te ontmoeten die hetzelfde is overkomen. Fantastisch dat jullie dit organiseren!”

“Dit is volgens mij nog nooit gedaan, zo’n evenement op het water voor gewonde collega’s! Ik verheug mij erop.”

“Het is heel fijn dat we in het zonnetje worden gezet. Natuurlijk hoort het bij het risico van het vak dat je gewond raakt. Maar dat maakt de impact ervan echt niet kleiner. Ik ben benieuwd naar de ontmoetingen met collega’s. Maar vooral heb ik heel veel zin in het zeilen!”

Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP)

Stichting WEP, in 2012 door het vfonds opgericht, wil graag dat meer Nederlanders de inzet, betrokkenheid en expertise van politiemensen zien en waarderen. Immers: zonder een goed functionerende politie die helpt, reguleert en corrigeert, is een vreedzame en rechtvaardige samenleving niet mogelijk.

De stichting hoopt die maatschappelijke waardering te bereiken door het organiseren van tal van sportieve en informatieve activiteiten en evenementen. Zo organiseren we vanaf 2014 de jaarlijks terugkerende Nationale Politiedag, een voetbaltoernooi tussen buurtjongeren en de politie en de grote estafetterace Freedom Trail. Ook geven we voorlichting op scholen, is er collegiale ondersteuning in de vorm van een buddyproject en publiceren we bijzondere verhalen van politiemensen

Stichting Miles4Justice

Stichting Miles4Justice vraagt sinds 2009 aandacht voor (schendingen van) mensenrechten. De oprichters en mensenrechtenadvcocaten Carry Hamburger  en Geert-Jan Knoops hebben naast een passie voor recht een absolute passie voor zeilen.  Miles4Justice maakt het mogelijk om beide passies te combineren. Middels de vele gewonnen zeilwedstrijden met het schip “Miles4Justice” wordt aandacht en sponsoring gevraagd om aandacht te vragen voor (schendingen van) mensenrechten. Ieder jaar worden ook zeilwedstrijden georganiseerd om bepaalde groepen in het zonnetje te zetten. In 2013 is dit gedaan middels de Miles4Justice Cup voor 150 gewonde veteranen op 1 juni en de Lemsterakenrace voor 75 gewonde hulpverleners op 11 september.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.