Westfriesgasthuis voldoet vrijwel aan alle operatienormen

Westfriesgasthuis voldoet vrijwel aan alle operatienormen

Westfriesgasthuis voldoet vrijwel aan alle operatienormen

Hoorn – Honderden patiënten zijn vorig jaar geopereerd door artsen met te weinig ervaring. Dat gebeurde in ziekenhuizen die bepaalde operaties zo weinig uitvoeren, dat ze niet aan de kwaliteitsnorm voldoen. Die patiënten liepen daardoor extra gezondheidsrisico’s, en het leidde in ten minste een geval zelfs tot overlijden.

36 ziekenhuizen voldeden in 2012 niet aan een kwaliteitsnorm voor het minimaal aantal operaties. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs de ziekenhuizen naar aanleiding van cijfers van onderzoeksbureau MediQuest.

Maagverwijdering

Alleen voor de norm van 10 maagverwijderingsoperaties per jaar voldoet het Westfriesgasthuis niet aan de norm in 2012 werden er 8 maagverwijderingsoperaties uitgevoerd, 2 operaties gingen niet door. Het Westfriesgasthuis verwacht in 2013 20 maagverwijderingsoperaties te kunnen doen en zo ruim boven de norm uit te komen.  Het Westfriesgasthuis neemt patiënten over van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Zaans MC in Zaandam.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.