20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:44
Medemblik Actueel.

Award Duurzaam Ondernemen Medembliks bedrijf

Award Duurzaam Ondernemen Medembliks bedrijf

49 staaltjes slimmer werken’ tijdens lunchbijeenkomst voor ondernemers in Medemblik , Award Duurzaam Ondernemen Medembliks bedrijf

Medemblik – Hoe kunnen ondernemers hun kosten verlagen en nieuwe omzet realiseren in een veranderende markt? Deze vraag wordt beantwoord in een interactieve lunchbijeenkomst ‘Innoveren door slimmer te werken’ voor MKB-ondernemers uit Medemblik.

In het zogeheten stalenboek met als titel ’49 staaltjes slimmer werken´staan praktijkvoorbeelden die de concurrentiepositie versterken. Niet alle stalen zullen geschikt zijn, wel is een aantal de moeite waard om te overwegen of zelfs direct in te voeren. Ondernemers worden uitgedaagd de vijftigste slimme en duurzame tip aan te leveren. Wat heeft in uw situatie gewerkt en komt u niet tegen in het staalkaartenboek? De lunchbijeenkomst is op donderdag 19 september.

Duurzame ondernemer

Wethouder Kasper Gutter reikt dan voor de tweede keer de Award Duurzaam Ondernemen uit aan een Medembliks bedrijf dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dit jaar is de aandacht vooral gericht op mobiliteit (energiebesparing en vermindering CO2). De lunchbijeenkomst vindt plaats van 12.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis aan de Dick Ketlaan in Wognum. Ondernemers worden gevraagd zich zo snel mogelijk aan te melden door een e-mail te sturen naar miranda.laan@medemblik.nl. De workshop wordt gegeven door Bon Uijting, innovatieadviseur Syntens. Hij is ook jurylid voor de Award. De andere juryleden zijn Bregje van den Brand (lid managementteam SME Advies) en Cor Meedendorp (directeur Floattech/ESTechnologies en winnaar van de Award 2012).

Duurzaam Medemblik

Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt de gemeente Medemblik onder andere aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik. De gemeente zet zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren. Want energiebesparing leidt tot geldbesparing en levert een positief milieurendement op. De gemeente vindt dat duurzaam ondernemen en succesvol ondernemen samengaan.

Reageren via facebook