8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:55
Medemblik Actueel.

De piepers worden duur dit jaar

De piepers worden duur dit jaar

De piepers worden duur dit jaar

Medemblik – Nederlandse aardappeloogst is gemiddeld 17% lager dan vergeleken met 2012 dankzij het te koude voorjaar die wij dit jaar hebben gehad.  Wij hebben diverse aardappelboeren rondom Medemblik aan de telefoon gehad en allemaal vertellen ze het zelfde verhaal. Te weinig opbrengst per m².

Lange koude winter

De lange winter is funest geweest voor veel aardappelplanten wat de groei aangaat, normaal trekt het in het voorjaar en zomer nog wel bij maar dit jaar is de zomerse periode te kort om alles nog te kunnen redden.

Droogte

Ook de droogte van de laatste 2 maanden helpt niet echt mee om de aardappels goed te laten groeien, West-Friesland behoord dit jaar tot de droogste regio’s van Nederland met ruim 150mm neerslag te kort als we naar het jaarlijkse gemiddelde kijken.  En ook deze week zal er geen druppel regen gaan vallen. Ook in Duitsland valt de aardappeloogst tegen dit jaar. Daar hebben de boeren veel last van de droogte. In Frankrijk wordt juist een hogere oogst verwacht.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?