Fietsende broers Andijk teleurgesteld in organisatie Alp d’ Huzes

Teleurstelling overheerst bij deelnemers Alp d'Huzessers

Fietsende broers Andijk teleurgesteld in organisatie Alp d’ Huzes

Medemblik – Grote teleurstelling bij twee broers uit Andijk.  Het nieuws kwam keihard aan bij deze 2 broers toen die hoorden dat de mede-oprichter Coen van Veenendaal ruim 160.000 euro aan onkostenvergoeding heeft gekregen.   Één van de broers vertelde aan de redactie dat als de man gewoon open kaart had gespeeld dit nog wel had kunnen geloven al blijft dan nog het bedrag aan de zeer hoge kant.

Beide broers zijn maanden bezig geweest met vrienden om sponsoren te vinden voor hun Alp d’ Huzes tocht. Vrienden die weer vrienden overhaalden om ook geld te doneren, famillie,buren iedereen werd gevraagd om mee te doen.

” En dan krijg je ineens te horen dat de mede-oprichter gewoon 160.000 euro krijgt als onkostenvergoeding” zegt de oudste van de 2 broers.  Een onkostenvergoeding is het probleem niet wel de hoogte van het bedrag.  Beide broers zijn dan ook zwaar teleurgesteld in dit persoon.

KWF vreest collectes na Alpe d’HuZes-declaratie

KWF, dat samen met de stichting Alpe d’HuZes verantwoordelijk is voor de bestedingen van het sponsorevenement, zegt ‘flink beschadigd te zijn’. “Gelet op alle negatieve reacties verwachten wij dat onze collectanten het nodige over zich heen zullen krijgen. Wij willen voorkomen dat de collectebussen leeg blijven”, aldus een woordvoerder van KWF.

Vrijwilligers krijgen daarom duidelijke aanwijzingen mee over hoe ze met alle kritiek aan de voordeur moeten omgaan. Volgende week is de jaarlijke collecteweek waarvoor zo’n honderdduizend vrijwilligers langs de deuren gaan.

Aan het loop- en fietsevenement Alpe d’HuZes, dat Van Veenendaal met een vriend bedacht, doen jaarlijks duizenden mensen mee. De afgelopen jaren werd meer dan honderd miljoen euro opgehaald. Vanwege het ‘antistrijkstokbeleid’ wordt niemand uitbetaald. Van Veenendaal declareerde in 2011 echter ruim 160 duizend euro aan management fees via zijn eigen bv.

Van oprichter naar oplichter?

De Telegraaf bracht vanochtend het bericht dat Van Veenendaal de naam van een groot adviesbureau misbruikt door zonder toestemming gebruik te maken van de bedrijfsnaam van het bedrijf. Alpe d’HuZes-oprichter Coen van Veenendaal, die minstens twee ton declareerde van opgehaalde sponsorgelden, kan deze week een gepeperde brief op de deurmat verwachten van AIMS International in Nieuwegein. De naam van het managementadviesbureau wordt misbruikt op de website van Van Veenendaals bedrijf Inspiration2lead.

Dat stelt directeur Hendrik Jan Guitink van het adviesbureau. „Van Veenendaal doet voorkomen alsof zijn bedrijf onderdeel is van onze onderneming. Zonder toestemming gebruikt hij echter onze bedrijfsnaam. Dat is gelogen. Wij willen niets met deze meneer te maken hebben”, benadrukt Guitink.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.