25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 20:02
Medemblik Actueel.

Vijf drankrijders mogen tijdje lopen

Vijf drankrijders mogen tijdje lopen

Vijf drankrijders mogen tijdje lopen

Medemblik, 24 augustus – De politie heeft van zaterdagavond op zondagnacht 01:00 uur een alcoholcontrole gehouden in Medemblik en hierbij 314 bestuurders laten blazen. Vijf bestuurders bleken onder invloed van alcohol en tegen alle vijf werd proces-verbaal opgemaakt.

Er gelden strengere regels voor het rijden onder invloed van alcohol. Als u binnen 5 jaar 2 keer door de rechter wordt veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol, raakt u uw rijbewijs kwijt en mag u niet meer rijden. (Bij de tweede overtreding moet het promillage dan wel meer dan 1,3 zijn). U moet dan helemaal opnieuw weer rijexamen doen. De politie controleert op het rijden onder invloed van alcohol, omdat elk jaar nog vele verkeersdoden zijn te betreuren met als oorzaak drank.

Reageren via facebook