Weerbericht zaterdag 24 augustus

Weerbericht zaterdag 24 augustus

Weerbericht zaterdag 24 augustus

Medemblik – Het zal er vandaag om gaan spannen of de zon de overhand krijgt of dat wij te maken gaan krijgen met buien. Zo als het er nu uitziet houden wij het droog. De temperatuur loopt op naar zo’n 20 á 21 graden. De wind is zwak 2Bft maar trekt in de middag aan naar matig tot vrij krachting 4Bft. In de avond kan het even stevig gaan waaien 5Bft.

Zondag verloopt zoals vandaag ook verloopt, bewolkt met van tijd tot tijd toch ook de zon. De temperatuur stopt bij 21 graden en de kans op een bui is iets groter dan vandaag.  De wind is matig tot vrij krachtig 4BFt.

De aankomende week is het weer de zon die de hoofdrol speelt. De temperatuur ligt op het jaarlijkse gemiddelde van 21 graden en de wind komt uit het noorden en is zwak tot matig 2 á 3Bft. De kans op neerslag is ook de aankomende week nihil waardoor onze regio tot de droogste regio’s van Nederland gaat behoren.  Het neerslag tekort is nu al opgelopen tot ruim 160mm. Dat zijn 16 emmers per m² water.

Ook op de langere termijn lijkt de zomer van geen wijken, wel neemt de onstabiliteit iets meer toe en zal de temperatuur 1 á 2 graden lager uitvallen. 1 september begint de meteorologische herfst maar de zomer zet lekker door.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.