Bewoners Kleyenburg bang na zoveelste inbraak

Bewoners Kleyenburg bang na zoveelste inbraak

Bewoners Kleyenburg bang na zoveelste inbraak

Medemblik – Gisterochtend was het weer raak. Voor de zoveelste keer een inbraak in het aanleuncomplex Kleyenburg in Medemblik. En weer de deur haar de fietsenstalling.  Wij hebben hier al meerdere malen melding van gemaakt en ook een reactie van de Woonschakel geplaatst maar het blijkt toch niet te willen doordringen dat deze deur niet geschikt is voor dit complex.

Bij de eerste inbraak die wij enkele weken geleden vermelden werd er voor enige duizenden euro’s aan elektrische fietsen gestolen, bij de inbraak van gisterochtend vroeg is gelukkig niets ontvreemd, mogelijk zijn de inbrakers gestoord tijdens hun criminele bezigheden.  De type deur die wordt gebruikt is dan wel goedgekeurd maar voldoet niet meer aan de huidige standaard omdat de criminelen zeer gemakkelijk met een koevoet tussen het kozijn en deur kunnen komen en met een beetje geweld de deur in minder dan een minuut open hebben en vrijspel daarna hebben.

De bewoners van de Kleyenburg verwachten niet dat een onbekend persoon rechtstreeks op de voordeur kan kloppen/bellen en zullen dan ook de deur openen met alle gevolgen van dien.

Wij hebben gisteren diverse bewoners gevraagd naar de inbraken van de laatste weken en bij allemaal zit de schrik er goed in.  ‘ Wij denken hier rustig en veilig te wonen, maar ze kunnen vanuit de fietsenstalling zo de gang opkomen en bij onze voordeuren’ vertelde een bewoner ons gistermiddag.

Meerdere bewoners willen het liefst dat de deur er helemaal uitgaat en dan via de gang en de elektrische schuifdeur naar buiten. Dan kunnen ze niet meer naar binnenkomen via de zeer inbraakgevoelige buitendeur van de stalling.

Één van de verkeringsmaatschappijen van een gedupeerde heeft al laten weten de Woonschakel aansprakelijk te gaan stellen voor de inbraak.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.