11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:39
Medemblik Actueel.

IVN organiseert cursus Ambassadeurs van het Landschap Westfriese Omringdijk

IVN organiseert cursus Ambassadeurs van het Landschap Westfriese Omringdijk

IVN organiseert cursus Ambassadeurs van het Landschap Westfriese Omringdijk

West-Friesland – Na het succes van vorig jaar start IVN  (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) wederom, speciaal voor recreatieondernemers binnen de Westfriese Omringdijk,  met de cursus ‘Ambassadeurs van het landschap’.

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Ondernemers die in of rond een kenmerkend landschap zitten en hun gebied goed leren kennen, kunnen daar de vruchten van plukken.

In de cursus ambassadeurs van het Landschap leert men meer over het ontstaan van de Westfriese Omringdijk en wat men daarvan kunt laten zien in de directe omgeving van je eigen bedrijf. Daarnaast krijgt men informatie over de bijzondere (natuurlijke) waarde van het gebied. Met deze cursus is men in staat om gasten nog beter te kunnen vertellen over het gebied en te wijzen op bijzondere plekjes. Een extra service, waarmee een bedrijf met trots als ‘ambassadeur’ van het landschap kunt profileren.

Ondernemers over de cursus:

“Door deze cursus ben ik heel anders naar het landschap in mijn omgeving gaan kijken en kan ik mijn klanten meer over het gebied vertellen.”

“Enthousiaste sprekers, afwisselend, inspirerend en het contact met andere betrokken ondernemers.”

“In mei hebben we samen met de manege in de buurt een arrangement opgezet: gasten kunnen met gidsen, huifkarren en pony’s het gebied in. We staan met dat arrangement al op de hotlist van de Kampeer & Caravan Kampioen.’

 

De cursus bestaat uit een viertal bijeenkomsten (26 september, 10 oktober, 31 oktober en 14 november. Tijdens de laatste bijeenkomst zal gedeputeerde Elvira Sweet certificaten en gevelbordjes uitreiken. Voor meer informatie neem contact op met IVN Noordholland. email: noordholland@ivn.nl. Aanmelden kan tot 2 september.

IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) organiseert deze cursussen In Nationale Parken, Nationale Landschappen en andere regio’s met een eigen landschappelijk karakter. Landelijk zijn er 1000 ondernemers opgeleid. Van hotels, restaurants, campings, B&B’s, fiets/bootverhuur tot bezoekboerderijen. IVN  doet dat  in samenwerking  met  RECRON , Koninklijke Horeca Nederland, VVV’s en natuurorganisaties. Kijk op www.ivn.nl

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?