15.8 C
Medemblik
20 september 2020 13:00
Medemblik Actueel.

Hallo, u bent een slechte zwemmer

Hallo, u bent een slechte zwemmer

Hallo, u bent een slechte zwemmer

Medemblik -De zwemvaardigheid van Nederlanders holt achteruit. Dat is de reden dat er dit jaar al drie keer zoveel zwemdoden vielen als in het hele vorige jaar, concludeert het AD woensdag op basis van een groot onderzoek naar zwemmen in Nederland van het Mulier Instituut. De komende jaren zal geen verbetering optreden, voorziet het instituut.

Het stijgende aantal zwemdoden kan volgens de onderzoekers niet worden afgedaan als een probleem van Polen. Hoewel de meeste kinderen nog wel hun A-diploma halen, en een groot deel ook het B-diploma, daalt het aantal kinderen dat het hele ‘zwem-abc’ afmaakt de laatste jaren.

Verder concludeert het Mulier Instituut, dat zich bezighoudt met kennis en beleid op het gebied van sport, dat Nederlanders de afgelopen jaren meer zijn gaan sporten, maar minder vaak zwemmen. Een dagje naar het zwembad komt ook minder vaak voor.

Het aantal zwembaden neemt eveneens af. De afgelopen jaren werden tientallen zwembaden gesloten. Momenteel telt Nederland minder dan zevenhonderd openbare zwembaden.

Aan het begin van deze maand meldde de Nederlandse Reddingsbrigade dat dit jaar uitzonderlijk veel mensen zijn omgekomen tijdens het zwemmen in natuurwater. Dit zwemseizoen staat de teller op zestien doden, waarvan veertien incidenten zwemgerelateerd waren. Het jaarlijkse gemiddelde is vier zwemdoden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?