21.9 C
Medemblik
11 augustus 2020 09:15
Medemblik Actueel.

Geldkraan dicht De Bonte Piet dicht

Geldkraan dicht De Bonte Piet dicht

Geldkraan dicht De Bonte Piet dicht

Midwoud – Afgelopen vrijdag maakte wij er al melding van dat de West-friese gemeenten, op Enkhuizen na, geen cent subsidie over hebben voor De Bonte Piet in Midwoud. Hoe bijvoorbeeld de gemeente Hoorn zonder ook maar 1 cent te betalen iedereen richting De Bonte Piet stuurt met hun (gewonde) vogels en andere dieren.

Wel sturen niet betalen

Het is nu zover gekomen dat De Bonte Piet in acute geldnood komt. Zo is er bijvoorbeeld geen geld om de houtwormen die het pand teisteren aan te pakken. Maar ook de exploitatiekosten reizen de pan uit door het uitblijven van subsidies vanuit de diverse gemeenten in West-Friesland.

Sluiting

Fred Voorhamm verwacht niet dat het nog lang zal duren, ‘op zijn hoogst nog 2 á 3 jaar, en dan moet de dierenopvang dicht.

Ingesprek

De gemeente Hoorn heeft al wel laten weten in gesprek te willen gaan met De Bonte Piet waarbij er duidelijk werd verteld dat de bordjes die de gemeente Hoorn heeft laten plaatsen met toestemming van De Bonte Piet is gebeurd. En niet zoals De Bonte Piet deed voorkomen dat zij nergens van af wisten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?