Medemblik Actueel.

Algemeen

Nieuwe winkelcentrum Wervershoof bijna klaar

Nieuwe winkelcentrum Wervershoof bijna klaar

Nieuwe winkelcentrum Wervershoof bijna klaar

Wervershoof – In plaats van november lijkt het nieuwe winkelcentrum van Wervershoof in september al klaar te kunnen zijn. Het aannemersbedrijf is met de laatste werkzaamheden bezig en er worden nog enkele struikelblokken opgelost, waardoor het nieuwe winkelcentrum Wervershoof bijna klaar is.

Het ontwerp voor de herinrichting is in nauwe samenwerking met winkeliers, ondernemers, dorpsraad en omwonenden gemaakt. De uitvoering gaat voorspoedig en er zijn positieve reacties. Ook zijn er enkele klachten over het parkeren op het plein, het te kort aan groen en trillingsoverlast.

42 meer parkeerplaatsen

Om zoveel mogelijk parkeerplaatsen te creëren is aan de zuidzijde, de kant van het gemeentehuis, gekozen voor langsparkeren in plaats van één grote parkeerplaats. Zo zijn in het centrumgebied in totaal 42 extra parkeerplaatsen gecreëerd. Een ander voordeel van het langsparkeren is dat een zo groot mogelijk plein ontstaat, waar genoeg ruimte is om te verblijven. De witte lijnen op het noordplein zijn looplijnen om mensen naar het centrum te ‘trekken’. Dit zijn dus geen parkeerlijnen. Omdat dit in de praktijk verwarrend overkomt, krijgen foutparkeerders een flyer onder de ruitenwisser waarop de juiste parkeerplaats staat.

Meer of minder groen

Volgens sommigen oogt het nieuwe plein wat kaal. In het najaar komt rondom het zuidplein een lage bosschage en worden op het noordplein nieuwe bomen geplant. Het is in verband met kabels en leidingen niet mogelijk om meer bomen te planten. Daarom worden op het zuidplein nog enkele plantenbakken neergezet. Ook wordt dan de fietsenstalling afgewerkt met klimplanten.

Trillingsoverlast

Aan enkele klachten van aanwonenden over trillingsoverlast wordt aandacht gegeven. Onder andere in de vorm van trillingsmetingen, inzet van expertise van de verzekering en door na te gaan of aanvullende snelheidsremmende maatregelen mogelijk zijn.

Planning

De verwachting is dat het gehele centrumgebied in september wordt afgerond. De planning staat, zo actueel mogelijk, op www.medemblik.publs.nl.

Reageren via facebook