IVN – Bijen en honing

IVN – Bijen en honing

Bijen en honing
Foto Henk en zijn bijen: Toos Brink

Andijk – Op zondag 25 augustus van 13.00 – 17.00 uur is het Open Huis bij de Bijenboet van Henk Stam in Andijk aan de Molenweg 27. Samen met een aantal hobbyimkers van de bijenvereniging West-Friesland wordt het weer een informatieve doe- en proefmiddag. Geïnteresseerden die overwegen om bijen te gaan houden kunnen zich hier volledig op de hoogte stellen. De Nederlandse bijen kunnen nieuwe imkers best gebruiken.

Bijen en honing

Er is mogelijkheid om met een kap op in bijenkasten te kijken en het broedsel van dichtbij te zien in een wolk van zoete honinggeur. Kinderen mogen helpen met honing slingeren en waskaarsen maken. Uiteraard worden er honingproducten te koop aangeboden – gezeefd en rechtstreeks uit de raat is dat veruit de lekkerste honing.

Gedurende de zomerperiode moet de ontwikkeling van het bijenvolk goed in de gaten worden gehouden. Een gezond volk vermeerdert zichzelf door nieuw broed dat de koningin aanmaakt. Als alles goed verloopt, zitten de raten in de nazomer vol honing, het voedsel voor de bijen. In ruil voor honing geeft de imker vloeibare suiker aan de bijen om de winter door te komen.

Overige informatie:

  • Waar: Bijenboet van henk Stam Molenweg 27, 1619 EV, Andijk
  • Wanneer: zondag 25 augustus 2013
  • Hoe laat: 13:00 tot 17:00
  • Meer informatie: IVN-West-Friesland

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.