19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 10:33
Medemblik Actueel.

College Medemblik doneert € 1.500 aan Boekestafette Westfriesland

College Medemblik doneert
College Medemblik doneert

College Medemblik doneert € 1.500 aan Boekestafette Westfriesland 

Medemblik – Het college van de gemeente Medemblik draagt 1.500 euro bij aan het project Boekestafette Westfriesland. Driehonderd leerlingen van twaalf verschillende basisscholen uit Westfriesland schrijven samen één boek. Uit Medemblik nemen twee scholen deel: OBS De Meridiaan en de Gerardus Majellaschool. Doel is om de kinderen te laten spelen met taal; leerlingen van groep 8 schrijven het verhaal voor de kleuterklassen.  

Om de kosten te kunnen dragen wordt door middel van ‘crowdfunding’ tot en met 15 september geld ingezameld. Iedereen kan een financiële bijdrage leveren door een bedrag te doneren via www.voordekunst.nl.

Boekestafette Westfriesland benadert op een preventieve manier de aanpak van laaggeletterdheid omdat de leerlingen op verschillende manieren met taal bezig zijn. Op speelse wijze wordt aandacht gegeven aan het belang van taal en taalontwikkeling. Vanaf 13 september schrijven ruim driehonderd leerlingen van twaalf verschillende basisscholen één boek. Samen met de Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan zij aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?