Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht zaterdag 17 augustus – bewolkte start

Weerbericht zaterdag 17 augustus - bewolkte start

Weerbericht zaterdag 17 augustus – bewolkte start

Medemblik – De zaterdag begint bewolkt waar mogelijk een enkele druk regen uit kan vallen maar veel zal dat niet zijn, in de loop van de dag komt de zon meer en meer de bewolking verdrijven en stijgt de temperatuur naar zo’n 24 graden.
De wind waait uit het zuidwesten en is in het begin matig 3BFt maar neemt in de loop van de middag toe 4Bft en aan het begin van de avond naar 5Bft. In de avond komen er dan perioden met buien en vannacht kan het soms even langdurig gaan regenen.

Perioden met regen

Zondag verloopt regenachtig met een krachtige wind 4 á 5Bft. De temperatuur blijft steken bij zo’n 20 graden. Na het weekend gaan wij weer richting het zomerse weerbeeld. De wind draait naar het zuidoosten en later in de week naar het oosten waardoor er warme droge lucht uit het oosten wordt aangevoerd.

De temperatuur gaat dan weer richting de 25 graden en komen de zwoele avonden ook weer terug.  Op de langere termijn lijkt het of de tropische hitte weer onze kant op gaat komen waardoor augustus tropisch heet zal eindigen maar hier zijn de diverse modelen het nog niet helemaal met elkaar eens.

Reageren via facebook