Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten Workshops

Mineralen en halfedelstenen bij Volkssterrenwacht Orion!

Mineralen en halfedelstenen bij Volkssterrenwacht Orion!

Mineralen en halfedelstenen bij Volkssterrenwacht Orion!
Mineralen en halfedelstenen

Medemblik – Voor een reisje door het heelal is het publiek aan het goede adres in de Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b te Bovenkarspel, waar je een mooie expositie treft over de planeten. Er worden films vertoond, er zijn microscopen en er is aandacht voor de aarde.

Voor informatie en vragen kunnen bezoekers bij ons terecht als het om het heelal gaat; maar ook als het gaat om alles wat rondom de aarde gebeurd. In onze aarde bevinden zich de meest mooie mineralen en edelstenen.

In de expostieruimte staan een aantal vitrinekasten, waarin een prachtige collectie te bewonderen is. Er zijn vele vindplaatsen over de hele wereld. Deze collectie is uitgeleend aan Orion door Edelsteencentrum ’t Lichtstraaltje aan de Hoofdstraat 154 te Bovenkarspel.

Op zondag 18 augustus tijdens de publieksopenstelling van 13:00 – 17:00 staat ’t Lichtstraaltje in de Volkssterrenwacht om nog meer mooie stenen te tonen aan het publiek. Er kunnen ook mineralen en stenen worden gekocht en er is een grabbelton voor de kleinsten. De opbrengst van deze middag wordt geschonken aan Volkssterrenwacht Orion, bestemd voor nieuwe folders.

Medewerkers van ’t Lichtstraaltje brengen u op de hoogte van hun aktiviteiten voor iedereen die van stenen, mineralen en fossielen houdt.

Reageren via facebook