Pianotour met 24 pianisten in Medemblik

Pianotour met 24 pianisten in Medemblik

Pianotour met 24 pianisten in Medemblik

Medemblik – Op zondag 8 september organiseert de stichting kunst en cultuur van de Bonifaciuskerk voor de eerste keer een Pianotour met 24 pianisten in Medemblik. De tour valt samen met het weekend voor creatieve Medemblikkers.

Gedurende de middag  zal op een twaalftal  locaties pianomuziek te beluisteren zijn, al dan niet met begeleiding van zang of andere instrumenten. Het betreft klassieke muziek, popmuziek en jazz.

Er wordt op de locaties voortdurend gespeeld door 24 pianisten. Twee pianisten per locatie, die elkaar afwisselen met spelen. Op enkele uitzonderingen na zijn de pianisten allen afkomstig uit de regio.

De tour begint om 13.30 uur in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 1 te Medemblik, met een miniconcert door pianist Sven Manshande. In de kerk wordt ook het programma en het plattegrond, met de route naar de verschillende locaties, uitgereikt.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen vervolgens de verschillende locaties worden bezocht. De tour eindigt om 16.15 uur in de Bonifaciuskerk met een miniconcert, gegeven door het jonge pianotalent Ramon van Engelenhoven, winnaar van o.a. het  Prinses Christinaconcours.

Deelname aan de tour is gratis, na afloop van het laatste miniconcert is er gelegenheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage.Voor nadere info zie: www. Bonifaciuskerkmedemblik.nl  of  telefonisch  via 0227-540015.

Over de deelnemende pianisten

 • Jan Laan, dirigent van o.a. Medemalaca Vocali brengt licht klassiek met alt Judy Schouten en sopraan Marja van Erven. Hij wordt afgewisseld door pianoleraar Johan Gootjes die optreedt met Afra Koomen (sopraan).
 • Wil Luiken, bekend in heel West-Friesland, begeleidt zangeres Gerda Govers.
 • Op datzelfde adres speelt Agnes Sunter samen met fluitiste Petra Oudt.
 • Marsha Steltenpool behoeft geen nadere toelichting als één van de pianisten van Booming Piano’s!
 • Marieke Duin is goed in sfeervolle (achtergrond)muziek en Feico de Leeuw speelt van alles !
 • Op een adres aan de haven spelen twee bijzonder getalenteerde jonge pianisten.
 • Thora Schoonhoven maakt onderdeel uit van het Jazzy Trio met Jaap Bark (trompet) en Joop Slager (bas).
 • Dick Opdam en zanger Carlo Arends laten zich afwisselen door Rini Lima, thuis in het licht klassieke werk.
 • Ymke Dalenberg treedt op met klarinettist Frans Jurjaanz naast Martine Seldenthuis en zij brengen klassiek, pop en jazz !
 • Frank Groot van De Twee Schouwtjes is daar geen onbekende met zijn populaire nummers evenals zijn zoon Koen Groot maar dan voor het klassieke werk.
 • Henk Pepping komt in café Brakeboer met Blues & Boogie Woogie maar hij is ook de onovertroffen vertolker van het Jerry Lee Lewis repertoire !
 • Annemieke Zuurbier en Deborah Pardy, beiden leermeesters in het vak, zijn er voor de pure klassieke muziek.
 • Anneke Brakeboer is bekend van koorbegeleiding en (zoon) Sven Manshande kent menigeen van de Booming Piano’s. Hij geeft ook het (mini) openingsconcert in de Bonifaciuskerk om 13.30 uur.
 • Niet minder dan Ramon van Engelenhoven, 18 jarige Medemblikker en winnaar van het Prinses Christina Concours 2013, sluit het geheel af met een mini-concert om 16.15 uur in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.