19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 10:31
Medemblik Actueel.

Gemeenten West-Friesland tonen slechte kant dierenopvang

Gemeenten West-Friesland tonen slechte kant dierenopvang

Geen bijdrage gemeenten West-Friesland Bonte Piet

Midwoud – Gemeenten West-Friesland tonen slechte kant dierenopvang. Al vanaf vorig jaar is het bestuur van De Bonte Piet bezig een bijdrage te krijgen voor geleverde diensten aan onder andere de gemeente Hoorn. Helaas verschuilt de gemeente Hoorn zich achter de gedachte dat het niet verantwoordelijk is voor de inheemse niet gedomesticeerde dieren welke gevonden worden binnen de gemeente grenzen. Op de vraag wat zij dan doen met gewonde, zieke of jonge dieren krijgen zij geen antwoorden.

Verbazing

De verbazing was dan ook groot toen zij onderstaande borden tegenkwamen. Hierop wordt aangegeven dat men voor het afstaan en herplaatsen van dieren bij De Bonte Piet moet zijn! Deze borden zijn bij voetbalvelden geplaatst om het dumpen van onder andere konijnen tegen te gaan. Deze borden zijn zonder overleg met ons door de gemeente Hoorn geplaatst. De gemeente Hoorn maakt dankbaar gebruik van onze diensten maar wil er geen geld voor vrijmaken.

Per jaar komen er ruim 600 dieren uit de gemeente Hoorn. U moet dan denken aan gewonde zwanen, reigers, meeuwen, uilen, egels etc. Sommige dieren worden door politie, brandweer of de dierenambulance gered en komen bij de Bonte Piet terecht. Veel van deze dieren kunnen weer succesvol worden teruggeplaatst in de natuur. De verzorging kost veel geld.
Als de gemeente dit zelf op zich zou nemen zouden de kosten vele malen hoger zijn dan de gevraagde bijdrage.

Op dit moment is de Bonte Piet aan het nadenken hoe wij de gemeente duidelijk kunnen maken dat er iets moet gebeuren. Zij zouden kunnen beslissen om geen dieren meer op te vangen uit deze gemeente.

Gelukkig zijn er ook gemeenten die wel de noodzaak zien van een goede opvang. Dit zijn de gemeenten Purmerend en Enkhuizen. Zij nemen wel hun verantwoordelijkheid.

Geen bijdrage gemeenten West-Friesland Bonte Piet

Helaas hebben Hoorn, Medemblik, Drechterland, Stede Broec, Koggenland, Hollands Kroon en Opmeer hun slechtste kant laten zien door de aanvraag af te keuren. Dit zal zeker een vervolg krijgen want zij laten het er niet bij zitten.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?