Zonnepanelen groene energie

Zonnepanelen groene energie

Zonnepanelen groene energie

Medemblik – Zonnepanelen groene energie. Woningcorporaties werken aan het energiezuinig maken van hun woningvoorraad. Een manier is zonnepanelen op woningen plaatsen. In het project Zonnig Huren werken woningcorporaties samen aan de grootschalige plaatsing van zonnepanelen.

Investeren in Zonnepanelen

Investeren in het verduurzamen van woningen, zoals met het plaatsen van zonnepanelen, loont. De woonlasten voor huurders blijven binnen de perken, het draagt bij aan een beter milieu en de waarde van het woningbezit stijgt. De gezamenlijke corporaties werken daarom aan het wegnemen van barrières voor investeringen en het delen van kennis, zodat grootschalig gebruik van zonnepanelen mogelijk is.

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. En de prijs daalt al jaren.

Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. Zonlicht is onuitputtelijk; verder veroorzaakt elektriciteitproductie met zonnepanelen geen uitstoot van broeikasgassen.

Tips Zonnepanelen groene energie

  • Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig. Uitzonderingen gelden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doe altijd navraag bij uw gemeente.
  • Zorg bij installatie van zonnepanelen bij voorkeur voor ventilatieruimte tussen de panelen en het dak, en rond de omvormer. Zo voorkomt u dat ze teveel opwarmen en daardoor minder efficiënt werken.
  • Wilt u gratis Advies op maat of meer informatie over warm water op zonne-energie? Kijk dan eens op Zonneboiler.
  • Let op! De uitkomsten van berekeningen door Milieu Centraal (onder meer in het Advies op maat) gelden alleen voor Nederland. Bent u van plan in een ander land panelen te plaatsen, informeer dan ter plaatse (of op internet) naar de lichtintensiteit en -opbrengst.

Zonnestroom concurreert steeds beter met netstroom want de kosten voor zonnepanelen dalen. Bovendien is het rendement van een investering in zonnepanelen vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.