Uitkeringen Medemblik snel gestegen

Uitkeringen Medemblik snel gestegen

Uitkeringen Medemblik snel gestegen
Uitkeringen Medemblik snel gestegen

Medemblik – Er is geen gemeente in Nederland te vinden waar het aantal WW-uitkeringen het afgelopen jaar gedaald is. Van Zoeterwoude tot Montfoort, en van Bunschoten tot Boekel, overal is de stijging van de werkloosheid te merken.

Dat blijkt uit cijfers van het UWV die RTL Nieuws heeft opgevraagd. Het aantal WW-uitkeringen is gemiddeld het hoogste in het Gelderse Westervoort en het Friese Heerenveen. In die gemeenten heeft meer dan 5 procent van de mensen tussen de 18 en 64 een WW-uitkering.

Uitkeringen Medemblik snel gestegen

In Medemblik zijn de uitkeringen ten opzichte van juli 2012 met 41% gestegen tegenover het landelijk gemiddelde van 32%. De oorzaak ligt vooral in de vele faillisementen bij bouwbedrijven maar ook het faillisement van Noor B.V en Timmerfabriek Ruiter hakte er behoorlijk in.

Op Texel, Terschelling en Urk is het aantal WW-uitkeringen relatief het laagst. Daar ligt het percentage onder de 2 procent. De stijging was het hoogst in Renswoude, en het laagst in Zoeterwoude.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.