19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 17:43
Medemblik Actueel.

KNRM druk tijdens West Friese Waterweken Medemblik

KNRM druk tijdens West Friese Waterweken Medemblik

KNRM druk tijdens West Friese Waterweken Medemblik

Medemblik – Zo was de bemanning van het KNRM station Medemblik en  reddingboot de Bernardine er zaterdagochtend alweer vroeg uit om mee te varen met de Zwemmarathon Stavoren Medemblik. De deelnemers welke een afstand van zo’n 22 kilometer moesten zwemmen werden begeleid door de KRNM en een professionele Arts. Ondanks de goede conditie van de zwemmers, moesten er toch 5 zwemmers vroegtijdig afhaken.

Ook op de kade in de Oosterhaven waar vele evenementen waren was de KNRM de hele dag aanwezig. In de promotiewagen welke vanuit IJmuiden was geregeld stond de bemanning van station Medemblik nieuwe donateurs te werven en werden er promotie artikelen verkocht aan voorbijgangers.

Door station Andijk en station Den Oever werden er met reddingboot ’t Span en reddingboot Johanna Margarete diverse demonstraties gegeven. Ook waren er 2 historische reddingboten, zo kon men de Insulinde bekijken en tochtje maken met deTjerk Hiddes van het Dorus Rijkers museum.

Zondag deed het team van station Medemblik weer mee met de jaarlijkse Drakenbootraces en wist dit jaar zelfs de finale te behalen. Met een tijdsverschil van één honderdste seconden ging het team van de KNRM er met de tweede prijs vandoor. Dat wordt een jaar lang hard trainen om volgend jaar alsnog eerste te worden.

Het was een geslaagde Waterweek waarbij we nu alweer uitkijken naar volgend jaar.

Op de website van het KNRM station Medemblik/Andijk vind u nog veel meer informatie over het team van redders die met weer en wind hun leven in de waagschaal stellen om anderen te redden van een mogelijke ramp. Donaties zijn altijd zeer welkom.

 

Reageren via facebook