14.9 C
Medemblik
3 augustus 2020 10:58
Medemblik Actueel.

Doe-dag voor mensen met een verstandelijke beperking

Doe-dag voor mensen met een verstandelijke beperking

Doe-dag voor mensen met een verstandelijke beperking
Doe-dag

West-Friesland – Tijdens de maand van het Aangepast Sporten organiseren Leekerweide en Sportservice West-Friesland gezamenlijk de Doe-dag op zaterdag 7 september. Deze middag wordt gehouden op Sport en Recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud. Om 13.30 uur zal wethouder mevrouw Elly Deutekom-Muntjewerff de Doe-dag openen.

Deze dag wordt georganiseerd voor de doelgroep (licht) verstandelijk beperkten en moeilijk lerenden vanaf 8 jaar uit heel West-Friesland. Op deze dag wordt ook de maandelijkse Sportinstuif ’t Bon gehouden. Deelnemers aan de sportinstuif kunnen in hun pauze de andere onderdelen bezoeken. Andersom kunnen ook de bezoekers van de Doe-dag de sportinstuif instromen. De Doe-dag is voor iedereen gratis toegankelijk.

Doelstelling

Op deze middag willen vrijetijdsbesteding Leekerweide en Sportservice West-Friesland het sport- en vrijetijdsaanbod presenteren voor de doelgroep. Tijdens de middag kunnen de mensen kennis maken en ervaringen op doen met verschillende sportactiviteiten zoals: tennis, yoga, kickboksen, snorkelen en voetbal. Daarnaast kan men ook meedoen met lego bouwen, beauty salon, knutselen, djembeën (om gaan met een trommel), buikdansen en vrij spelen in de natuurspeeltuin. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de sportinstuif. Daar staat o.a. het luchtkussen klaar en kan er gejudood worden.

Steun

Om de Doe-dag te organiseren zijn er financiële middelen nodig. Gelukkig zijn er sponsoren die een bijdrage hebben geleverd om dit mogelijk te maken. Uit het Coöperatiefonds van Rabobank Hoorn-Midden West-Friesland mocht de Doe-dag € 750,- ontvangen. Vanuit OpMeer Actief heeft de organisatie € 500,- mogen ontvangen. De organisatie is hier erg blij mee en kan nu een mooie en gezellige dag neerzetten die voor iedereen gratis toegankelijk is.

Naast de financiën zijn de vrijwilligers en sport- en vrijetijdaanbieders erg belangrijk. Zonder hen kunnen wij de dag niet draaien.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Doe-dag kunt u contact opnemen met Ageeth Bakker Sportservice West-Friesland; abakker@sportservicewestfriesland.nl, bellen kan ook: 0229- 28 77 02 of Karen de Vries vrijetijdsbesteding Leekerweide; k.devries@leekerweide.nl, telefoonnummer; 0229- 57 64 20

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?