Bouwtekeningen nieuwe moskee

Bouwtekeningen nieuwe moskee

Medemblik – Bouwtekeningen nieuwe moskee .

De redactie heeft hand kunnen leggen op de bouwtekeningen en een principe verzoek over de nieuw te bouwen moskee bij het MFA aan de Admiraliteitsweg in Medemblik. 

Uit de stukken blijkt o.a. dat:

  1. De gemeente € 300.000,- K.K betaald voor de oude moskee aan de Korte Brake in Medemblik
  2. De oprichting en gebruik van een moskee naast MFA ‘De Muiter” niet past binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Partiële herziening Dijk ( MFA)
  3. De gemeente Medemblik bereid is het bestemmingsplan voor genoemde doeleinden aan te passen.
  4. De gemeente Medemblik bereid is een perceel grond van 600 m², waarvan maximaal 400 m² bebouwd, naast de MFA ‘De Muiter” aan de Admiraliteitsweg aan De Stichting te verkopen voor € 200,- per m² exclusief BTW en K.K voor nieuwbouw moskee.
  5. De winkel(activiteiten) is/zijn kleinschalig en ondergeschikt aan de maatschappelijke/religieuze functie. Er mag maximaal 50m² worden gebruikt voor de winkel en de aard van de producten wordt in de doeleindenomschrijving van de bestemming opgenomen en mag niet concurrerend zijn met de winkels in de binnenstad van Medemblik
  6. Er geen mogelijkheid komt voor een inpandige woning/gastenverblijf
  7. De aanleg van parkeerplaatsen voor kosten van De Stichting zijn en in eigen beheer mag aanleggen. Wel worden er eisen opgesteld door de gemeente Medemblik.
  8. De Stichting moet voldoen aan alle wettelijke regelgeving op het gebied van openingstijden, winkeltijden, milieu waaronder geluid, houden van fancy fairs enz..
  9. De stichting het geluidsniveau op de vrijdag om de gelovigen op te roepen voor het gebed maximaal 5 minuten mag duren en éénmalig moet zijn met een maximum van 50 DBA

Het college is van menig dat het op basis van godsdienstvrijheid voor kerken en moskeeën mogelijk moet zijn om geluid te produceren in de vorm van religieuze gezangen of klokgelui ten behoeve van diensten en plechtigheden.

Dit zijn voorlopige Bouwtekeningen dus nog geen definitieve. Er volgen nog inspraakrondes en de gemeenteraad zelf moet ook nog de goedkeuring hierover gaan geven. Tot die tijd komt er nog geen moskee bij het MFA. De hoogte van de minaret is 16 meter,  vergeleken met andere minaretten valt dit nog enorm mee. In Ede wordt een minaret van 25m gebouwd.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.