Medemblik Actueel.

Politie

Tweede verdachte mishandeling agenten aangehouden

Wognum/Hoorn – Tweede verdachte mishandeling agenten aangehouden. Op het politiebureau in Hoorn is dinsdagmorgen een 20-jarige man uit Obdam aangehouden. De politie was naar hem op zoek vanwege de mishandeling van twee agenten afgelopen zaterdagochtend.

De agenten reden rond 3.00 uur over de A7 toen zij ter hoogte van Wognum een brommer over de snelweg zagen rijden. De bromfiets reed over de vluchtstrook, daarnaast reed een voertuig met de alarmlichten aan. Dit voertuig ging er direct vandoor toen het politievoertuig werd gezien. Op de brommer zaten twee personen, de bijrijder droeg geen helm. De agenten wilden hen aanhouden, maar zij probeerden te ontkomen door de berm in te rijden.

Diverse verwondingen

Bij zijn aanhouding sloeg en trapte de bestuurder de agente die ten val was gekomen herhaaldelijk. Een andere agent loste een waarschuwschuwingsschot om de verdachte te doen stoppen, ook hij werd geslagen. De agente liep verwondingen op aan onder andere haar oog, de agent had verwondingen aan zijn hoofd en hand. Beiden hadden diverse kneuzingen op hun lichaam en zijn door ambulancepersoneel en een GGD-arts behandeld.

De bijrijder, een 19-jarige man uit Obdam werd diezelfde nacht aangehouden. De bestuurder van de brommer was er vandoor gegaan. De politie was naar hem op zoek. Hij meldde zichzelf dinsdagochtend op het politiebureau.

Reageren via facebook