Thijs plaatst Lieveheersbeestje-tegel pesten

IMG_5847

Zwaagdijk-West – Thijs plaatst Lieveheersbeestje-tegel pesten. Het gaat nu weer goed met Thijs Dekker (11) uit Zwaagdijk-West. Maar dat is weleens anders geweest: jaren geleden werd Thijs gepest en daar was hij flink beroerd van. Gelukkig is dat nu over.

Als signaal naar aanleiding van deze vervelende periode was het een grote wens van Thijs om een stoeptegel met de afbeelding van een lieveheersbeestje vlakbij zijn huis op de Balkweiterhoek te plaatsen. Burgemeester Frank Streng heeft Thijs geholpen met het plaatsen van deze tegel, die het nationale symbool tegen geweld is.

De scholier vertelt: “Voorbijgangers zullen hierdoor elke dag deze tegel in de straat zien. Hiermee is er aandacht voor dat pesten niet oké is”. Thijs belde zelf de gemeente om de steen te mogen plaatsen. Nu zijn er betere tijden aangebroken: Thijs gaat met veel plezier naar de tweede klas van het Copernicus in Hoorn.

Zijn favoriete hobby’s  zijn judo en schaken. De burgemeester prees uitgebreid de moed van Thijs om dit signaal af te geven en wenste hem een mooie schoolperiode toe.

[wppa type=”slideonlyf” album=”25″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.