19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 16:54
Medemblik Actueel.

Rabobank vestigingen onder curatele

rabobank

Medemblik – Rabobank vestigingen onder curatele. Het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht heeft besloten om 13 vestigingen onder curatele te stellen omdat ze de financiën of administratie niet op orde hebben. Nog eens dertig banken komen onder een lichtere vorm van toezicht te staan.

Piet Moerland, de bestuursvoorzitter van de Rabobank, wil naar één Rabobank daar de zienswijze en werkwijze nu per vestiging te veel verschilt.  Of er bij de banken die onder curatele of onder verscherpte toezicht zijn komen te staan ook banken uit West-Friesland zijn wil de Rabobank geen verdere mededelingen doen.

Ook is nog onduidelijk hoeveel van de 8000 ontslagen in West-Friesland zullen vallen. Dat er hier ontslagen zullen komen lijkt vrijwel zeker.  De Rabobank is bezig met een hervormingsprogramma waardoor er 200 miljoen zal worden bespaart op de directe kosten.

De Rabobank heeft als 1 van de weinigen geen financieële staatsteun gevraagd ten tijde van de bankencrisis. Wel ligt de Rabobank onder vuur vanwege hun aandeel in het Libor schandaal.

Reageren via facebook