13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 10:13
Medemblik Actueel.

Dronken automobilist rijdt in op politievoertuig

Wognum – Dronken automobilist rijdt in op politievoertuig. Een agent is gewond geraakt toen hij zaterdag in zijn voertuig frontaal werd aangereden door een 39-jarige man (woonplaats nog onbekend). De politie kreeg rond 5.30 uur de melding van weggebruikers dat een voertuig over de A7 slingerde in de richting van Hoorn.

Ter hoogte van Wijdewormer stond het voertuig op de vluchtstrook, en deels op de rijbaan van de A7, stil. Agenten die naar de A7 toegesneld waren, wilden de man aanhouden. Hij reageerde eerst niet en ging er met hoge snelheid vandoor richting Hoorn. De agenten achtervolgden het voertuig en hun collega’s in Hoorn werden ingeseind.

De verdachte nam de afslag Wognum en ter hoogte van de rotonde Nieuweweg/AC De Graafweg raakte de verdachte met zijn voertuig een politiewagen. Daarna ging de man er met gedoofde lichten vandoor, de Nieuweweg in. Het voertuig reed een doodlopende zijweg van de Nieuweweg in, de agent volgde hem.

De verdachte keerde snel en kwam recht op de agent in zijn voertuig af. De agent probeerde een aanrijding te voorkomen door de berm in te sturen. De verdachte reed echter recht op hem af, een frontale aanrijding volgde. De agent liep letsel op aan zijn nek, armen en schouders.

Met hulp van toegesnelde agenten kon de verdachte worden aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de verdachte ruim drie keer teveel had gedronken (700 ug/l waar 220 ug/l het maximaal toegestane is). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?