12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 02:40
Medemblik Actueel.

Laserpennen levensgevaarlijk voor piloten traumahelikopter

Medemblik – Laserpennen levensgevaarlijk voor piloten traumahelikopter. Je ziet ze gelukkig niet veel landen, maar meer en meer lijkt het een sport te worden om de piloten van de traumahelicopters te beschijnen met een laserpen zoals ze ook in Egypte doen.

“Mensen doen het vaak uit onwetendheid”. “Ze vinden het vaak bijzonder als er een helikopter voorbij vliegt en je kunt de helikopter goed zien door hem te beschijnen.” Zegt een woordvoerder van het UMCG.

Vlammenwerper
Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) pleitte vorig jaar in Eenvandaag nog voor het verbieden van de laserpen, omdat hij vindt dat het ‘digitale vlammenwerpers’ zijn die voor zeer gevaarlijke situaties zorgen.

Vogel gevlogen
Ook elders hebben piloten vaak last van de laserpennen. De luchtverkeersleiding krijgt klachten uit heel Nederland. “Wij melden het weer aan de politie en die moet er uiteindelijk naartoe om kijken wat er aan de hand is”, aldus een woordvoerder. “Maar dan is de vogel vaak al gevlogen.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?