Medemblik Actueel.

Algemeen

Wethouder Louw Jan Zwagerman: “Kinderen schrijven voor kinderen. Een waar avontuur!”

dirckjancoenszoon

Medemblik – Vanaf 13 september schrijven 300 basisschoolleerlingen van twaalf verschillende scholen één boek. Samen met de Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan zij aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon.

Dirck-Jan is een fictieve, bikkelharde handelaar die vanuit de Gouden Eeuw – per ongeluk – in onze tijd terechtkomt. Tijdens zijn avontuur langs de Westfriese Omringdijk stuit hij op veel taalproblemen. VVD Medemblik vraagt speciale aandacht voor dit project. “Een kinderboekenproject waarbij het belang van taal bij basisschoolleerlingen centraal staat, dat moet je toch steunen!”

 Wethouder Louw Jan Zwagerman over de Boekestafette West-Friesland: “Het schrijven van een boek zorgt ervoor dat kinderen op een creatieve manier omgaan met taal. Spelen met taal is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Lezen en schrijven is niet alleen heel erg belangrijk, maar ook zeker heel leuk!”

Jaarlijks wordt in Nederland in september de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Tijdens deze week worden organisaties en individuen opgeroepen activiteiten te organiseren om aandacht te vestigen op het belang van taal, lezen en schrijven. Nog steeds zijn 1,5 miljoen Nederlanders laaggeletterd en verlaat 25% van de leerlingen de basisschool met een leesachterstand.

Het thema van de Week van de Alfabetisering is ‘Boek je Toekomst’. Wanneer iemand onvoldoende taalvaardig is kunnen talenten onvoldoende benut worden: basisvaardigheden als lezen en schrijven zijn dus essentieel voor ieders toekomst.

Om dit thema extra te ondersteunen roept VVD Medemblik iedereen op dit project te steunen.

Crowdfunding
Dit project staat van 15 juli tot en met 15 september op de website www.voordekunst.nl. Voordekunst is een website waarop kunstprojecten in wording op zoek zijn naar aanvullende financiering door particulieren en bedrijven, ook wel ‘crowdfunding’ genoemd.

Wilt u een actie opzetten waarmee geld opgehaald kan worden, mail uw idee naar LouwJan.Zwagerman@medemblik.nl.

U kunt ook uw steentje bijdragen door op 12 september 2013 deel te nemen aan het Groot Dictee der Nederlandse Politiek. Dit dictee wordt georganiseerd door VVD Alkmaar. Voor het dictee wordt een minimale inschrijfbijdrage van € 5,- gevraagd. Het geld dat met het dictee binnengehaald wordt, zal uiteindelijk naar het project “Boekestafette West-Friesland” gaan. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar boekestafette@lezenenschrijven.nl. Meer informatie over het dictee vindt u op www.alkmaar.vvd.nl.

Reageer op dit onderwerp