18.7 C
Medemblik
11 juli 2020 18:31
Medemblik Actueel.

Update – Bewoners Kleyenburg voelen zich onveilig na inbraak

20130807_092044

Medemblik – Na de inbraak van 2 weken geleden in de inpandige fietsenstalling voelen de bewoners van de Kleyenburg in Medemblik zich stukken onveiliger dan voorheen. Tijdens deze inbraak zijn diverse electrische fietsen gestolen. 

Het was voor de inbrekers een koud kunstje daar de deur niet inbraakveilig is, met een simpele breekijzer wisten de dieven binnen te komen.  Tot nu toe is er nog niets aan deze situatie verandert en is de deur nog in de zelfde staat als vlak na de inbraak.

Het is voor de dievengilde een koud kunstje om weer naar binnen te komen en via de 2e toegangsdeur op de gangen te komen waar de voordeuren van de bewoners aan grenzen.  De redactie sprak met een 3-tal bewoners van de Kleyenborg en deze melden dat de woningbouw eventjes is komen kijken na de inbraak en daarna maar weinig van zich heeft laten horen.

Zij zijn bang dat als dit weer gebeurd de inbrekers misschien de voordeuren openbreken als ze niet thuis zijn of met geweld binnenkomen als ze wel thuis zijn.

De redactie heeft de Woonschakel om opheldering gevraagd.

Update: Wij hebben zo juist keurig een reactie van de Woonschakel mogen ontvangen. Deze leest u hieronder.

Geachte redactie van Medemblik Actueel

Uiteraard hebben wij kennisgenomen van de inbraak in ons wooncomplex Kleyenburg. Wij betreuren het dat de inbrekers eigendommen van onze huurders hebben meegenomen.

Na bekend worden van de inbraak hebben wij direct ter plaatse het een en ander uitgezocht. Het hang- en sluitwerk van de deur voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (2*R). Het blijkt dat gebruikers (bewoners) van de fietsenstalling de deur niet op slot hebben gedraaid maar enkel de deur dicht hebben laten vallen. De deur zit dan alleen dicht op de dagschoot. Deze is op een eenvoudige wijze teruggedrukt waardoor toegang tot de fietsenstalling verkregen kon worden.

Was de deur middels sleutel aan de buitenkant of draaiknop aan de binnenkant op slot gedraaid dan was de nachtschoot ingeschakeld geweest. Door de dichte sluitkom was het dan niet mogelijk geweest de deur met een koevoet of schroevendraaier te forceren. Toegang tot de fietsenberging zou dan slechts mogelijk zijn door het hele kozijn te vernielen.

Vorenstaande houdt inderdaad dat er niets aan de situatie veranderd is. Dat hoeft ook niet. Het slot functioneert nog steeds naar behoren maar moet wel op de juiste manier gebruikt worden, nl. na gebruik de deur op slot draaien.

Met de politie hebben wij uiteraard ook contact gehad. Op dit moment is er geen sprake van een serie inbraken in fietsenbergingen van wooncomplexen. Wij hopen dan ook dat dit berperkt blijft tot derze ene vervelende incident.

J.C. Leystra
manager woonteam Medemblik

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?