Medemblik Actueel.

Algemeen

Verhuur koophuis met vergunning

Verhuur koophuis
Verhuur koophuis

Medemblik – Staat uw huis te koop? Om financiële problemen te voorkomen kan het een oplossing zijn uw huis tijdelijk te verhuren. Zorg er dan wel voor dat u alles goed regelt. Zo verkleint u de kans uw huis te verhuren aan een ‘niet bestaand’ persoon, waardoor u toch nog hoge kosten krijgt.

Toestemming bank, vergunning gemeente

Wilt u uw huis verhuren. Dan heeft u eerst toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Bij de gemeente kunt u een ‘vergunning tijdelijke verhuur op basis van Leegstandwet’ aanvragen. Met deze vergunning zijn bepaalde huurbeschermingsregels uit de Leegstandwet niet van toepassing. Dat maakt het simpel om de tijdelijke huurder uit uw woning te krijgen, als dit nodig is. Dit wordt vastgelegd in een huurcontract.

Laat belangrijke zaken regelen

Laat uw makelaar of een deskundige verhuurorganisatie de vergunning en het huurcontract tijdelijke verhuur regelen. Zij kunnen het verleden van de tijdelijke huurder beter controleren. Dit biedt natuurlijk nog steeds geen 100% garantie.

Wat kan er mis gaan?

Het kan veel geld kosten om een tijdelijke huurder uit uw huis te krijgen. Het komt ook nog wel eens voor dat een huis wordt verhuurd aan een niet bestaand persoon. En dat er een wietplantage in uw huis wordt aangelegd. De herstelkosten van een ontdekte wietplantage kunnen aardig oplopen.

Meer informatie

Heeft u al toestemming van uw hypotheekverstrekker om uw huis te verhuren? Dan kunt u de ‘vergunning tijdelijke verhuur op basis van Leegstandwet aanvragen’

Reageren via facebook