12.3 C
Medemblik
21 oktober 2020 12:57
Medemblik Actueel.

Hartog boekt progressie tijdens Gamma Racing Day

Gamma Racing Day
Gamma Racing Day

Abbekerk – Op 3 en 4 augustus stond voor het NIWA Racing Team een race op het programma van het Open Nederlands Kampioenschap tijdens de Gamma Racing Day. Een unicum tijdens dit weekend was dat er maar liefst vier rijders aan de start stonden in de welbekende gele NIWA kleur.

Zowel Rob Hartog als Martijn Polinder, Jerrey Duits en Jordy de Jonge gingen van start op hun Suzuki GSX-R 600 in de Dutch Supersport 600 klasse. Voor Rob is het weekend goed verlopen en is het nodige vertrouwen gewonnen wat perspectief biedt voor de komende races. De coureur uit Abbekerk kende een moeilijke seizoensstart, maar liet tijdens de race op zondag zien op de weg terug te zijn.

Op zaterdag werden er twee kwalificaties verreden. In de eerste kwalificatie reed Rob naar een 8e plaats en ondervond tijdens het rijden wat kleine problemen. Vervolgens werd in de tweede kwalificatie wat veranderd aan de set-up wat goed uitpakte en een verbetering in rondetijd betekende en goed was voor een 7e plaats. Vanaf de derde startrij mocht dus op zondagochtend gestart worden tijdens de race.

Voor het recordaantal van bijna 80.000 bezoekers werd op zondagochtend de wedstrijd verreden over 14 ronden. Hartog kwam goed weg op zijn NIWA Suzuki toen de rode lichten doofden en wist meteen aansluiting te vinden bij de kopgroep, liggend op een 5e plaats. In de beginfase van de race kon hij in het achterwiel blijven van deze kopgroep, maar moest op een gegeven moment toch lossen en een plaatsje toegeven. Vervolgens reed Rob bijna de hele race op de 6e stek met een aantal achtervolgers in zijn kielzog. In de laatste twee ronden werd de druk erg hoog waardoor nog een plaatsje prijs moest worden gegeven. Een versnelling om deze weer terug te halen zat er echter niet meer in.

Commentaar Rob: “Een 7e plaats is een goed resultaat, ook al is het jammer van dat ene plekje tegen het einde van de race. Ik ben blij met de progressie die we geboekt hebben tijdens het weekend. De voorgaande races begon ik te voorzichtig. We hebben hierop getraind en het vertrouwen komt langzaam maar zeker weer terug, wat bleek tijdens de race. Het voelde goed om de eerste rondes bij de kopgroep te kunnen blijven. Ik hoop volgende week deze lijn door te kunnen trekken en ben ervan overtuigd dat een nog beter resultaat mogelijk is! Er waren weer veel sponsors en fans afgereisd naar Assen en ik wil iedereen bedanken die dit weekend aanwezig was voor hun steun!”

Tevens gaat speciale dank uit naar Kumoweld B.V. voor het beschikbaar stellen van hun VIP box en Evalien en Lucien Krans die onze gasten hebben voorzien van een hapje en een drankje. Woensdag reist het team alweer af naar Spa Francorchamps in Belgie voor de 5e en 6e race om het ONK. Donderdag en vrijdag zal daar voorafgaand aan het raceweekend nog worden getraind om het circuit te leren kennen en een goede afstelling te vinden. Klik hier voor het tijdschema.

Reageren via facebook