2 C
Medemblik
18 januari 2021 05:00
Medemblik Actueel.

Een monument verdwijnt uit Medemblik

The Black sluit
The Black sluit

Medemblik – Welke Medemblikker, zowel de huidige jeugd als de oudjes onder ons, is er niet binnen geweest, heeft zijn of haar eerste danspasjes daar achter gelaten, het eerste biertje gedronken gelachten om DJ Peter Pinda als die weer eens een enorme hoed opzette..

Na tientallen jaren komt er dan nu een einde aan een groot monument aan de Nieuwstraat, The Black, of zoals de ouderen onder ons het kennen The Black & White houdt op te bestaan.  Diverse eigenaren zijn voorbij gekomen maar de er is maar 1 naam die ons altijd zal bijblijven.. Piet, en later zijn zoon Micheal,  Kraaijvanger.

Maar ook Bob zal bij velen een naam blijven die wordt herinnerd, vooral bij het personeel stond het nakeuvelen op de vroege zondagochtend als alles weer keurig opgeruimd was en Bob zich weer danig uitsloofde in de keuken en de inwendige mens versterkte met grote lappen vlees.

De redactie heeft uit een betrouwbare anonieme bron vernomen dat The Black maar ook De Vliegende Kraai verkocht is aan de gezusters Ramona en Claudia Kraaijvanger. Micheal blijft eigenaar van het Kraaijenest en het Rockcafé Upstairs.

De nieuwe eigenaren willen van de broodjeszaak en van The Black een Grandcafé gaan maken en zo meer inspelen op de toenemende vraag voor dit soort gelegenheden.

Binnenkort gaan wij wat dieper in over  The Black/The Black & White, over de wereldberoemde artiesten die er hebben opgetreden, maar ook bijvoorbeeld de tv-opnames eind jaren 90 van Welcome To The Pleasure Zone van Anita Doth van 2-unlimited voor het toenmalige TMF..

Maar daar leest u over een paar weken meer over..

 

Reageren via facebook