Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten Workshops

IVN – ontdek de vleermuis

vleermuizen

West-Friesland – De KNNV en het IVN West-Friesland willen mensen meer bewust maken van soorten, leefwijze en leefgebieden van vleermuizen in West-Friesland. Daarom geven twee ervaren KNNV-gidsen op zaterdagavond 10 augustus gezamenlijk een excursie over vleermuizen in het Streekbos.

Start om 20.30 uur in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarpsel met een inleiding over deze mysterieuze, beschermde nachtdieren. Deze gratis excursie is bedoeld voor volwassenen en grotere kinderen.

Daarna gaat de groep met hulp van batdetectors luisteren naar deze vliegende zoogdieren. De geluiden die ze maken zijn voor mensen niet hoorbaar maar wél met de detector. Ze worden in de schemering actief en zoeken op het water en bij bomen hun voedsel op gehoor door middel van echolocatie. Hun oren en kaken zijn prima aangepast om per nacht wel 3000 muggen, motjes en kevertjes te eten. Naast de zwaluwen zijn er geen andere dieren die zoveel insecten eten, dus vleermuizen zijn gewoon heel nuttig.

Overige informatie:

  • Waar:treekbos Paviljoen, Veilingweg 21a 1611 BN  Bovenkarspel
  • Wanneer: zaterdagavond 10 augustus 2013
  • Hoelaat: 20:30 uur
  • Toegang: Gratis

Reageren via facebook