Doe mee aan 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Viering 200 jaar Koninkrijk
Viering 200 jaar Koninkrijk

Medemblik – In november 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat Nederland na inlijving bij Frankrijk zijn onafhankelijkheid terug kreeg. Willem Frederik Prins van Oranje-Nassau werd als ‘soeverein vorst’ gevraagd om de regering op zich te nemen. Het Koninkrijk der Nederlanden werd daarmee geboren. 

200 jaar later, met Koning Willem Alexander als nazaat op de troon, wordt er van november 2013 t/m september 2015 uitgebreid stilgestaan bij het jarige Koninkrijk. Op 30 november wordt 200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden gevierd met het naspelen van de landing van Willem Frederik op het strand van Scheveningen met Huub Stapel in de rol van de prins. In de middag is er een officiële bijeenkomst in de Ridderzaal van de Tweede Kamer. ’s Avonds vindt er een feestelijk programma plaats in het Scheveningse Circustheater.

Als Noord-Hollander kunt u deelnemen aan deze avond in Scheveningen. Per provincie worden 50 inwoners geselecteerd.

Vul voor 1 september a.s. de juiste antwoorden op dit formulier in. De eerste 25 inzenders die de juiste antwoorden op de vragen insturen, krijgen een uitnodiging om met partner aanwezig te zijn. Nadere informatie over het programma van de avond volgt per e-mail.

Voor meer informatie over 200 jaar Koninkrijk kunt u terecht op de site.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.