Schilderclub De Regenboog

UINHAnnie-Hofman

Medemblik – Schilderclub De Regenboog te Medemblik, is opgericht in september 2003. De naam komt voort uit het feit dat ze met kleuren werken, het palet van de regenboog.De meeste leden werken met aquarel en een paar met acryl, olie verf, of pastel. De veertien exposanten komen uit Medemblik en Oostwoud en zijn in de leeftijden variëren van 60 jaar tot 88 jaar. Tijdens de lessen wordt er ijverig gewerkt en ze verzuimen bijna nooit een schilderles.

De Regenboog heeft al meerderen malen in Medemblik geëxposeerd. Deze zomer gaan ze even over de stadsgrens naar Twisk. De Nederlands Hervormde kerk biedt een prachtige expositieruimte.

De schilderclub staat onder leiding van de bevlogen Ali de Lange. Ali die van beroep kok was, heeft de schilderkunst in zichzelf ontdekt na een zwaar gevecht tegen kanker. “Ik begeleid al 10 jaar met veel plezier de schilderlessen van de schilderclub “De Regenboog” en ondertussen train ik en  loop ik dit jaar voor de tiende keer de vierdaagse van Nijmegen”.

Zondag 3 augustus is Ali de Lange de Nijs  aanwezig om de bezoekers het één en ander te vertellen over de schildercursus en de expositie. U bent van harte welkom. Naast de zomerexpositie van de schilderclub ‘De regenboog’ uit Medemblik kunt u ook de expositie “onder ’t goed”  van de historische vereniging “Twisca” in de Karckerzolder bezoeken.a

Informatie:

  • Waar: Ned. Hervormde Kerk Twisk, Dorpsweg 121 Twisk
  • Wanneer: Iedere zondag t/m 31 augustus
  • Hoelaat: 14:00 t0t 17:00 uur
  • Toegang: € 2,00 inclusief koffie of thee
  • Informatie: 0227-591631

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.