8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:24
Medemblik Actueel.

Eens zin in iets anders – Kunst in veel variaties

Kunst in veel variaties
Kunst in veel variaties

West-Friesland – Drie kunstenaars exposeren met verrassend werk. Aan de wanden hangt kleurig werk van Bernadette van der Horst en van Christien Leeuw. De keramiek is van de hand van keramiste Hilda van Kleij.

Keramiste Hilda van Kleij maakt voornamelijk handgevormde unica. Soms realistisch maar vaker figuratief geabstraheerd. Klei is de basis, maar Hilda combineert dit graag met andere aardse materialen zoals natuursteen. Vanwege het verrassingseffect heeft raku stoken haar voorkeur. Het blijft spannend te ondervinden hoe het vuur inwerkt op de klei. Inspiratie vindt Hilda in de natuur, in het bijzonder in haar eigen tuin. De wisseling van de seizoenen, met daarbij de veranderingen in kleur en structuur, brengen haar op veel ideeën. Het proces van de eigen wil van de natuur maakt zij zichtbaar in haar afwisselende en kunstzinnige werk.

Bernadette van der Horst en Christien Leeuw exposeren vaker samen. Hun werk sluit mooi op elkaar aan. Zij zijn enthousiaste leden van Atelier6 in Langedijk. Daar kregen zij allerlei technieken onder de knie. Zij maken etsen, beelden en schilderijen in acryl. Vooral dat laatste tonen zij.Bernadette vindt haar inspiratie in de natuur. Dit ruime onderwerp werkt zij kleurig uit. Haar werk valt onder de noemer: je ziet wel wat het is maar het heeft een speelse, verrassende draai.

Christien Leeuw is goed thuis in grafische  technieken. Zij draagt haar ruime kennis  over door in deze onderdelen les te geven op Atelier6.  Voor haar schilderijen werkt ze graag naar voorbeeld. Zowel eigen foto’s als een onderwerp dat haar aanspreekt zoals een fraai gebouw, huis of een mooi landschap. Christien zet haar onderwerpen herkenbaar neer. Kinderen, landschappen, dieren en stillevens, zij maakt er dankbaar gebruik van en het resultaat mag gezien worden!

Informatie:

  • Waar: Terdiek 23. 1733 JD   Nieuwe Niedorp
  • Wanneer:iedere dinsdag t/m zaterdag – 9.30 tot 17.30 uur in de periode t/m 13 oktober & iedere zondag – 11.00 tot 17.00 uur in de periode t/m 13 oktober
  • Toegang: gratis
  • Informatie: 0226-411259

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?