17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 18:27
Medemblik Actueel.

De bestemmingsplannen Dorpskernen, Buitengebied en Bedrijventerreinen zijn vastgesteld

Medemblik – De bestemmingsplannen in de gehele gemeente Medemblik worden geactualiseerd en geharmoniseerd. Een aantal plannen is ouder dan tien jaar en moet opnieuw worden vastgesteld. Daarbij worden de bestemmingsplannen van de voormalige gemeenten Andijk, Wervershoof en Medemblik op elkaar afgestemd.

Om overzicht te creëren komen er bestemmingsplannen voor de verschillende dorpskernen. Midwoud-Oostwoud, Sijbekarspel-Benningbroek en Hauwert zijn gebundeld, Twisk, Lambertschaag en Abbekerk zijn samen één groep, Wervershoof, Onderdijk en Andijk horen bij elkaar en Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk worden gebundeld. Daarnaast komt er één bestemmingsplan voor de woonkernen in de kern Medemblik, één voor de bedrijventerreinen en één voor het buitengebied.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 4 juli 2013 de volgende bestemmingsplannen vastgesteld:

  • – bestemmingsplannen Dorpskernen I t/m IV
  • – bestemmingsplan Buitengebied
  • – bestemmingsplan Bedrijventerreinen

Provincie

De bestemmingsplannen zijn gewijzigd vastgesteld, daarom zijn de raadsbesluiten op grond van de Wet ruimtelijke ordening ter beoordeling naar de provincie verzonden. De provincie heeft tot halverwege augustus 2013 de tijd om de raadsbesluiten te beoordelen en eventuele (rechts)maatregelen tegen de wijzigingen te nemen.

Ter inzage/beroep

Na deze periode worden de vastgestelde bestemmingsplannen voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kunnen belanghebbenden tegen de bestemmingsplannen beroep instellen bij de Raad van State. De bekendmaking van de ter inzage legging en beroepsmogelijkheden wordt in de Medemblikker Courant, in de Staatscourant, op de gemeentelijke website en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerd. In deze publicatie leest u ook hoe u beroep kunt instellen als u het niet met de raadsbesluiten eens bent.

Indieners zienswijze

Heeft u een zienswijze tegen de bestemmingsplannen ingediend? Dan wordt u ook persoonlijk op de hoogte gesteld van de ter inzage legging van de bestemmingsplannen middels een brief.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?