22 C
Medemblik
9 augustus 2020 05:15
Medemblik Actueel.

Vooroeverloop nu al een groot succes

vooroeverloop

Medemblik – Nu de voorinschrijving van de Vooroeverloop is gesloten mag worden geconcludeerd dat het bij voorbaat al een groot succes is geworden. De organisatie is blij verrast dat er nog maar 60 startbewijzen zijn overgebleven.  Deze kunnen op 11 augustus om 7:00 uur op de stand tegenover kasteel Radboud worden opgehaald.  Maar op = op dus wees er snel bij.

De MS Friesland vertrekt om 8:00 uur naar Enkhuizen waar de start zal plaatsvinden van de Vooroeverloop 2013.  In Enkhuizen is er geen mogelijkheid meer om je in te schrijven dit moet echt in Medemblik gebeuren.

De organisatie is nog op zoek naar diverse vrijwilligers waaronder een fotograaf.  U kunt zich aanmelden bij Ron van Breukelen .

De Vooroeverloop (halve marathon) start bij de ingang van het Buitenmuseum. We blijven zo dicht mogelijk langs het IJsselmeer en lopen uitsluitend over rustige wandel- en fietspaden, deels onverhard. We komen langs de schitterende vuurtoren bij Oostereind waarna we langs de waterbekkens Andijk binnenlopen. In Andijk lopen we over de kruin van de dijk met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. In Wervershoof gaan we via de Koopmanspolder richting Onderdijk, waar we vlak langs het vogelbroedgebied lopen.

Via het Nesbos lopen we naar de buitenhaven van Medemblik, vervolgens langs kasteel Radboud, de Pekelharing haven om via de Kwikkelsebrug het oude centrum van Medemblik binnen te lopen en te finishen op de gezellige Oosterhaven, waar alle terrasjes al gezellig druk bezet zullen zijn vanwege de Drakenbootraces die kort na de loop zullen starten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?