20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 10:39
Medemblik Actueel.

Politie arresteert inwoner Enkhuizen in Medemblik

Medemblik – Een 23-jarige man uit Enkhuizen is woensdagochtend rond 10.15 uur aangehouden in Medemblik. Hij wordt verdacht van drie overvallen op supermarkten en van een poging tot een overval op de Zeeman.

Bij doorzoeking van de woning van de verdachte werden spullen aangetroffen die gebruikt werden bij de overval.

De politie deed vorige maand een getuigenoproep en bracht beelden naar buiten van de overval die op maandagavond 3 juni. plaatsvond op de Deen aan het Koperwiekplein. Na deze overval op de Deen, vond op zaterdag 21 juni. nog een overval plaats op de Albert Heijn aan de Westerstraat. Dit was de derde supermarkt in Enkhuizen die werd overvallen. De overval op de Dekamarkt aan het Koperwiekplein vond op 19 maart plaats. De poging tot overval op de Zeeman was op 25 januari.

Het overvallenteam kwam de verdachte op het spoor na tips naar aanleiding van de getuigenoproep en een Burgernetactie. De 23-jarige man kon na onderzoek op woensdagochtend worden aangehouden. Hij wordt deze week nog voorgeleid bij de rechter commissaris.

Reageren via facebook