Medemblik Actueel.

Regionieuws

Naar Alkmaar? Hou rekening met werkzaamheden aan de N242 Heerhugowaard

werkzaamhedenheerhugowaard

West-Friesland – Vanwege wegwerkzaamheden wordt het verkeer van 15 juli tot en met 25 augustus omgeleid ter hoogte van de kruising N242-Zuidtangent-Broekerweg in Heerhugowaard.

Werkzaamheden

De provincie richt de kruising van de N242 met de Zuidtangent en Broekerweg opnieuw in. Er komen meer opstelstroken voor het autoverkeer en er worden twee tunnels voor langzaam verkeer ((brom)fietsers en voetgangers) gebouwd; een tunnel onder de Broekerweg en een tunnel onder de N242. De provincie verbreedt de huidige twee rijstroken vanaf het spoorviaduct tot aan de Westdijk en vernieuwt het fietspad. De aanleg van de fietstunnels bevordert de doorstroming en maakt de kruising veiliger. De herinrichting van de kruising is naar verwachting eind november van dit jaar gereed.

Omleiding autoverkeer

Om het kruispunt opnieuw in te richten wordt het verkeer omgeleid. Het doorgaand verkeer wordt geadviseerd via de Nollenweg (N508), Schagerweg (N245), Provincialeweg (N504) en vice versa te rijden.
Voor het lokale verkeer is een ‘verkeersplein’ (eenrichtingsverkeer) om Hotel Restaurant Jules aangelegd.

Het verkeer rijdt vanaf Alkmaar naar Middenmeer over een nieuw aangelegde parallelweg, naast de N242, via de Gildestraat en Zuidtangent naar de N242 (Westerweg). Vanaf Middenmeer richting Alkmaar rijdt het verkeer via de N242 (Westerweg) om Hotel Restaurant Jules heen tot aan de T-splitsing. Linksaf op de T-splitsing rijdt het verkeer richting de Gildestraat, Industriestraat en/of Zuidtangent. Rechtsaf op de T-splitsing rijdt het verkeer op de nieuw aangelegde parallelweg richting Alkmaar. Er geldt een snelheidslimiet van 50 km/h.

Omleiding openbaar vervoer

De bushaltes op de N242 (Westerweg) nabij de kruising zijn buiten gebruik tijdens de herinrichting van de kruising. De busroute wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Industriestraat. Een tijdelijke bushalte bevindt zich ter hoogte van het station Heerhugowaard. Kijk voor meer informatie over buslijn 350 en 351 op www.arriva.nl en voor buslijn 160 op www.connexxion.nl.

Omleiding (brom)fietsers

Begin juli zijn het fietspad langs de N242 tussen het spoorviaduct en de Westdijk/ Stationsweg en het fietspad langs de Broekerweg afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Westdijk, dat deels is voorzien van een nieuw fietspad langs het kanaal Alkmaar-Kolhorn. De omleiding voor (brom)fietsers is tot eind september van kracht.

Reageer op dit onderwerp

X