Medemblik Actueel.

Algemeen

Aantal ww-uitkeringen stijgt fors binnen Medemblik

42% stijging
42% stijging

Medemblik – In geen enkele van de 408 gemeenten van Nederland daalde het aantal WW’ers, vergeleken met vorig jaar. Het aantal WW-ontvangers in de bouwsector steeg met maar liefst 58 procent. In de zorg, welzijn- en cultuursector kwamen er 42 procent WW-ontvangers bij, met name het laatste half jaar. In de kinderopvang is het aantal WW-ontvangers zelfs verdubbeld meld RTLNieuws.

In Medemblik hadden in juni 2012 nog 615 mensen een ww-uitkering in mei 2013 waren dit er 880 een stijging van 42% ten opzichte van vorig jaar terwijl het landelijk gemiddelde op 31.3% ligt. . De meeste ontslagen vielen in de bouwnijverheid en de wegenbouw.  In onze regio gingen diverse bouwbedrijven op de fles maar ook het faillisement van Noor B.V. en De Ruiter Timmerfabriek hakte er fors in.

 

Reageren via facebook