12.3 C
Medemblik
25 mei 2020 07:50
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik zaterdag 27 juli – Kans op zeer zware onweersbuien

vooruitzichten

Medemblik – Er is vandaag soms ruimte voor de zon en de temperatuur loopt vrij snel op naar 27 á 29 graden. Er ontstaan in rap tempo stapelwolken die uitgroeien tot zware onweersbuien. Daarbij is kans op (zeer) zware windstoten. Morgen wordt het iets rustiger.

Erg broeierig dus! Er ontstaan in rap tempo stapelwolken die uitgroeien tot zware onweersbuien. Daarbij is kans op hagel en zware windstoten. Plaatselijk kan veel neerslag in korte tijd vallen, waardoor het mogelijk tot wateroverlast komt. Waar de zwaarste exemplaren vallen is niet aan te geven.

Vannacht trekt een volgende storing met onweersbuien over het land. De wind is zwak en veranderlijk, maar kan bij buien vlagerig worden. De minimumtemperatuur ligt rond de 19 graden.

Zondag overdag stroomt er iets koelere en drogere lucht het land binnen. Van het westen uit klaart het op en het wordt overal droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind is het een stuk koeler en ligt de maximumtemperatuur rond de 23 graden.

Reageren via facebook