14.5 C
Medemblik
9 juli 2020 09:44
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik vrijdag 26 juli – toenemende kans op onweersbuien

verwachtingen

Medemblik – Vandaag is een overgangsdag naar onstabieler weer. In de ochtend hebben wij nog te maken met regelmatig zonnige perioden maar meer en meer zal de bewolking gaan toenemen.

Vanaf de middag neemt de kans op een stevige regen- of onweersbui toe.  De wind is zwak 2Bft en waait uit het zuiden.  De buien die bij ons neerslag en onweer moeten gaan brengen liggen op dit ogenblijk vlak voor de grens van Frankrijk en België en rond Parijs..  De eerste zone zal waarschijnlijk over het oosten van ons land wegtrekken maar het tweede gebied lijkt een meer noordelijkere koers te gaan nemen.

De temperatuur loopt vandaag op naar zo’n 27 graden maar tijdens een regen- of onweersbui zal deze snel dalen naar rond de 20 graden.  Is de bui éénmaal voorbij dan gaat de temperatuur ook weer snel omhoog richting de 26 graden.

Zaterdag lijkt de slechtste dag te worden, Heet met 29 á 30 graden maar ook zeer onstabiel met regelmatig een regen- en/of onweersbui. Tijdens deze buien kan het zeer stevig regenen en waaien.

Na zondag neemt de zomer even een kleine pas op de plaats. De temperatuur zal amper meer de 24 graden halen, wat nog steeds heerlijk is, en de bewolking zal veel meer aanwezig zijn.  Kans op neerslag neemt wel weer af na zondag.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?