Westfriesgasthuis behaalt accreditatie voor veilige zorg

 

polikliniek voor benauwdheid
polikliniek voor benauwdheid

Hoorn – Het Westfriesgasthuis voldoet aan alle eisen van het VMS, het veiligheidsmanagementsysteem dat in het kader van het landelijk veiligheidsprogramma voor ziekenhuizen ontworpen is. Het behalen van dit keurmerk bevestigt dat het Westfriesgasthuis structureel werkt aan kwaliteitsverbetering en het voorkomen van risico’s voor patiënten.

Veiligheid door bewustwording
Het VMS is een kwaliteitssysteem dat ziekenhuizen handvatten biedt om de veiligheid van patiënten te waarborgen door risico’s te signaleren, verbeteringen door te voeren en beleid vast te leggen, te evalueren en aan te passen. Margriet Witteveen, manager Kwaliteit & Veiligheid in het Westfriesgasthuis: “Het Westfriesgasthuis heeft de ambitie om tot de top van veilige ziekenhuizen te behoren. Patiëntveiligheid is dan ook zonder twijfel een belangrijk onderdeel van de zorg in ons ziekenhuis. Het behalen van de VMS-accreditatie is het bewijs dat de voorwaarden aanwezig zijn om veilige en kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren aan onze patiënten. We zijn trots dat we de accreditatie hebben gekregen, maar dit is voor ons niet het eindpunt. We zullen de zorg in het Westfriesgasthuis blijven verbeteren om onze ambities waar te maken.”

De accreditatie is toegekend door het NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg). Onafhankelijke inspecteurs van het NIAZ bezochten het Westfriesgasthuis en interviewden medewerkers over hun werk in het ziekenhuis. Op basis daarvan heeft het NIAZ geconcludeerd dat de cultuur in het Westfriesgasthuis is gericht op voortdurende verbetering van de kwaliteit en dat alle redelijke waarborgen zijn gerealiseerd voor de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.