1.2 C
Medemblik
24 januari 2021 20:55
Medemblik Actueel.

Veel klachten over onkruid

onkruid

Medemblik – Er wordt veel geklaagd over de wildgroei van onkruid op de openbare bestrating zoals stoepen en parkeerplaatsen. Er wordt dan met de vinger gewezen naar de gemeente of de woningbouwcorporatie, maar ook deze kunnen er momenteel vaak niet veel aan doen.

Er zijn strengere milieurichtlijnen voor het chemisch bestrijden van onkruid. Er mag minder vaak onkruidverdelger gebruikt worden. Als het vaker dan toegestaan gebruikt wordt volgen er hoge boetes voor het hoveniersbedrijf en voor de opdrachtgever. Er wordt druk gezocht naar alternatieve bestrijding, zoals borstelmachines en verdelging met heet water. De bestrating wordt dus steeds groener. Misschien is het een oplossing om met zijn allen af en toe een onkruidje “mee te pikken”.

Reageren via facebook