14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 06:45
Medemblik Actueel.

35+ elftallen gezocht in de Gemeente Medemblik en Drechterland

voetbalopperdoes

Medemblik – Steeds meer verenigingen starten met het aanbieden van 35+/45+ voetbal. Bij deze voetbalvorm spelen zeventallen op een half speelveld met en tegen spelers die minimaal 35+ of 45+ jaar oud zijn. Het doel is om leeftijdsgenoten met en tegen elkaar te laten voetballen en deze groep langer aan de voetbalsport te binden.

VV Opperdoes en een aantal voetbalverenigingen uit de gemeente Koggenland zijn in het voorjaar 2013 gestart met het aanbieden van deze voetbalvorm. Voor deze variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn, hoort dus tot de verleden tijd.

In het voorjaar 2013 stonden de 35+ers in de regio Koggenland te trappelen van ongeduld: ze gingen weer lekker voetballen!! Op 3 vrijdagavonden speelden ze tegen leeftijdsgenoten uit de regio toernooitjes om zo de oude tijden te laten herleven. Sportiviteit stond tijdens deze avonden hoog in het vaandel en de derde helft was minstens zo belangrijk als de eerste twee!

Na deze sportieve geluiden van de verenigingen kan een vervolg in het najaar 2013 ook in onze gemeentes natuurlijk niet achterblijven. KGB en V.V. Opperdoes hebben de handen ineengeslagen  om met de verenigingen uit de regio aanbod te creëren voor de 35+ voetballers die niet meer wekelijks op de velden actief willen zijn, maar gewoon af en toe lekker een potje willen voetballen. Er komen in het najaar minimaal 2 toernooien, te weten op de volgende data:

Vrijdagavond 13 september bij KGB

Vrijdagavond 4 oktober bij V.V.Opperdoes

De aanvangstijd van de twee toernooien zijn om 19.30 uur.

Wil je meer informatie over dit project of kijken welke mogelijkheden er zijn om aan te sluiten als vereniging uit de buurt? Neem dan even contact op met Marije Min via West1-Marketing@knvb.nl of met Mark Gutter van V.V.Opperdoes via markg@quicknet.nl

Kijk voor meer informatie over het 35+/45+ voetbal op www.voetbal.nl/7tegen7 . Kijk ook eens op onze districtssite www.knvb.nl/west1 of volg ons nu ook op Twitter, @KNVBWest1, @MarijeMin of @KNVB35en45plus

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?