Medemblik Actueel.

Kookworkshop Middeleeuwse keuken 3 & 4 augustus 2013 op Kasteel Radboud

kekers

Medemblik – Dè gelegenheid om zelf een middeleeuwse maaltijd te koken! Dit jaar krijgen wij ook bezoek van een echte schaapsherderin met een kudde Drentse heidenschapen en haar Border Collie. Zij laat u kennis maken met haar vak en natuurlijk kunt u de schapen aaien!

Er wordt gestart met een lezing over de middeleeuwse keuken. In deze lezing komen verschillende onderwerpen aan bod: Wat at men wel en wat niet? Hoe zat het met vastendagen?
Welke specerijen waren beschikbaar? Ook wordt aandacht besteed aan keukengereedschappen en etiquette.

Na de lezing gaat u zelf aan de slag; koken onder begeleiding van de kok op open vuur met authentiek gereedschap. De gebruikte recepten stammen uit de 14de en 15de eeuw.
U ontvangt een bundel recepten in hedendaags Nederlands. Aan het einde van de dag wordt de smakelijke maaltijd gezamenlijk genuttigd.

De workshop wordt gegeven door Het Verbond van Christophorus.
Voor meer informatie: www.verbondvanchristophorus.nl. Opgeven voor deze workshop kan via: info@kasteelradboud.nl /info@verbondvanchristophorus.nl of telefonisch: 0227-541 960

Er is een workshop op de zaterdag en één op de zondag. We starten om 11.30 uur en eindigen om ca. 17.00 uur. De kosten bedragen € 37,50 p.p. Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. 1671 HM Medemblik

www.kasteelradboud.nl

Reageren via facebook