Medemblik Actueel.

Politie

Grote zoekactie naar inbrakers in Midwoud

politiehelikopter

Midwoud –  Op woensdagmorgen hield de politie een 30-jarige man uit Midwoud aan op verdenking van inbraak in een snackbar aan de Korteling in zijn woonplaats.

Glasgerinkel
Omstreeks 02.10 uur kreeg de politie melding dat er glasgerinkel was gehoord vanaf de Korteling. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij nog juist een man wegrennen. Een van de politiemensen zette rennend de achtervolging in, terwijl de tweede politieman met de auto omreed. De verdachte kon even verderop worden aangehouden.

Bij de zoektocht in de omgeving werd een vermoedelijk tweede verdachte gezien in een sloot bij het Bosplan. Hij vluchtte weg de weilanden in. Verder onderzoek in de omgeving, waarbij ook een heli en een politiehond werden ingezet, leverde geen verdachte op.

De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Reageren via facebook